کابل زره دار چیست؟ معرفی انواع آن

کابل زره دار چیست؟ معرفی انواع آن

کابل‌های زره‌دار به‌منظور افزایش ایمنی و دوام تجهیزات در صنایع مختلف به‌کار گرفته شده‌اند. اضافه کردن زره به کابل‌ها مقاومت بیشتری را در برابر سایش و پارگی ناشی از عوامل خارجی به آن‌ها می‌بخشد و کارایی آن‌ها را بهبود می‌بخشد. کابل‌های زره‌دار قابل استفاده در طیف گسترده‌ای از کاربردها هستند و این نشان از کارایی بالای آن‌ها می‌دهد. انواع مختلفی از این کابل وجود دارد که برخی از آن‌ها به‌طور خاص برای فضای باز و برخی دیگر برای فضای داخلی طراحی شده‌اند. قبل از خرید و استفاده از این تجهیزات، مناسب است اطلاعات کاملی را درباره آن‌ها جمع‌آوری نمایید.

معرفی کابل زره دار

استفاده از کابل آرمور یا کابل زره‌دار به منظور تقویت و حفاظت از کابل‌های برق، در بسیاری از کاربردها بسیار مفید است. این نوع کابل با وجود پوشش فلزی از جنس فولاد، آلومینیوم یا سایر فلزات، در مواردی که نیاز به دفن کابل در زمین یا عبور از دیوارها و سطوح سخت وجود دارد، استفاده می‌شود. پوشش فلزی این کابل‌ها از آسیب دیدن توسط حیوانات و عوامل خارجی دیگر جلوگیری می‌کند و به دلیل استحکام بالا، این کابل‌ها در برابر حرارت و آتش نیز مقاوم هستند.

تفاوت کابل زره دار و معمولی
تفاوت کابل زره دار و معمولی

قیمت کابل زره دار چگونه است؟

قیمت این کابل‌ها متفاوت است زیرا بسته به اندازه و مشخصات مختلف، تغییر می‌کند. از کابل‌های زره‌دار در تاسیسات و تجهیزات الکتریکی، اتصال ابزارهای دیجیتال یا آنالوگ مانند پتانسیومتر و فرستنده، و همچنین در پروژه‌های ساختمانی جدید توسط شهرداری‌ها و شرکت‌های خدمات شهری استفاده می‌شود، زیرا کابل‌های زره‌دار نسبت به کابل‌های بدون محافظ، مقاومت بیشتری در برابر آسیب دیدن دارند.

ساختار کابل زره‌دار چگونه است؟

ساختار کابل زره‌دار از پنج قسمت اصلی تشکیل شده است:

ساختار کابل زره دار
ساختار کابل زره دار

غلاف یا شیلد

غلاف لایه آخر این کابل‌ها است و به عنوان محافظ از زره در برابر جریان‌های الکتریکی، سرما و گرما، گرد و غبار، اکسیداسیون و سایر عوامل محافظت می‌کند. این لایه نیز از موادی مانند PVC ساخته می‌شود و انعطاف پذیری لازم برای کابل زره‌دار را فراهم می‌کند.

زره، آرمور یا سپر

این قسمت از کابل، زره پوششی فلزی است که در مقابل کشش، سایش، ضربه و عوامل فیزیکی دیگر محافظت می‌کند.

روکش

روکش اولیه‌ای است که کابل را در یک مجموعه حفاظت می‌کند. این روکش از جنس پلاستیک و مشتقات آن بوده و عمدتاً سیم‌ها را از آسیب‌های فیزیکی محافظت می‌کند و فضای خالی بین آن‌ها را پر می‌کند.

عایق

این قسمت از کابل مسئولیت جلوگیری از تماس بین سیم‌ها را دارد و از موادی مانند نایلون، پلی اتیلن، PVC یا XLP ساخته شده است.

هادی

هادی نقش فلزی که جریان الکتریکی را انتقال می‌دهد را داراست و به طور معمول بخش داخلی کابل را تشکیل می‌دهد. مس و آلومینیوم به عنوان مواد هادی متداول استفاده می‌شوند، هر دوی این‌ها برای این منظور مناسب هستند ولی مس معمولاً ترجیح داده می‌شود. انواع مختلف هادی شامل سیم مسی مفتولی، سیم مسی افشان، سیم آلومینیومی افشان و یا مفتولی می‌باشند.

انواع زره در کابل زره‌دار چگونه است؟

زره تخت

این نوع زره به صورت یک لایه یکدست، دور سیم کابل را پوشش می‌دهد. زره تخت نسبت به سایر انواع زره‌ها انعطاف کمتری دارد و بیشتر برای مواردی استفاده می‌شود که نیاز به حفاظت از کابل در مقابل ضربه‌ها و فشارهای شدید دارند.

زره نواری

در این نوع زره، به جای سیم، از نوارهای فلزی استفاده می‌شود که دور کابل پیچیده می‌شوند. زره نواری انعطاف کمتری نسبت به زره سیمی دارد و بیشتر برای کابل‌هایی استفاده می‌شود که نیاز به محافظت از شدت بیشتری دارند.

زره سیمی

این نوع زره از رشته‌های بافته شده سیم‌های فولادی یا آلومینیوم ساخته می‌شود. از این جنس زره در برخی از کابل‌ها استفاده می‌شود که نیاز به انعطاف بیشتری دارند.

جنس زره‌ها در کابل‌های زره‌دار چه انواعی دارد؟

زره آلومینیومی

لایه‌های زره نواری و سیمی فولادی دارای نفوذپذیری بالا و همچنین اثر محافظتی مغناطیسی عالی هستند و در برابر تداخل فرکانس‌های پایین مقاومت نشان می‌دهند. استفاده از زره‌های نواری فولادی یک روش محبوب برای حفاظت از کابل‌های فیبر نوری است.

زره فولادی

زره سیم فولادی به خوبی بارهای کششی بالا را تحمل می‌کند و به همین دلیل در کابل‌های چند هسته‌ای به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع زره به طور مختصر با عبارت SWA نشان داده می‌شود.

انواع کابل زره‌دار کدام‌اند؟

کابل زره‌دار در سال‌های اخیر بسیار محبوب شده است و سه نوع اصلی از آن وجود دارد که برای اهداف مختلف طراحی شده‌اند. این سه نوع به صورت زیر هستند:

انواع کابل زره دار
انواع کابل زره دار

کابل زره‌دار AWA یا آلومینیومی

این نوع نام خود را از سیم‌های آلومینیومی هسته داخلی گرفته و مقاومت بالایی دارد. مزیت این نوع این است که نسبت به کابل‌های SWA یا STA انعطاف‌پذیرتر است. این کابل انعطاف‌پذیر، عموماً در کاربردهایی استفاده می‌شود که کابل باید از فضاهای تنگ عبور کند. یکی دیگر از مزایای این نوع، این است که سبک‌تر از کابل‌های SWA یا STA است که می‌تواند کار و نصب آن را آسان‌تر کند. با این حال، هر چه که باشد، هر سه نوع کابل مزایا و معایب خود را دارند. قبل از خرید، توصیه می‌شود که مشتری نیاز خود را ارزیابی کرده و سپس مناسب‌ترین نوع کابل زره‌دار را برای کار انتخاب کند.

کابل زره‌ی SWA یا فولادی

این نوع کابل، رایج‌ترین نوع کابل زره‌دار است و نام خود را از سیم‌های فولادی اطراف هسته داخلی کابل گرفته است. مزیت اصلی این نوع، مقاومت و دوام بالایی است که دارد. این کابل برای استفاده در مناطق پر رفت‌وآمد یا جاهایی که احتمال آسیب دیدن کابل وجود دارد، ایده‌آل است. معمولاً از این نوع کابل برای عبور کابل‌ها از مناطق یا دیوارهای بلند استفاده می‌شود. هنگام استفاده در این کاربردها، سیم فولادی به محافظت از هسته داخلی در برابر آسیب کمک می‌کند. کابل SWA بیشتر در کاربردهای خانگی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

STA یا کابل زره‌ی نوار فولادی

این نوع کابل شباهت زیادی به کابل SWA دارد. تفاوت اصلی آن‌ها در این است که به جای سیم فولادی، یک نوار فولادی دارد که هسته داخلی را احاطه می‌کند. مزیت این نوع، دوام بیشتری نسبت به کابل SWA دارد. کابل STA برای کاربردهای کف‌سازی تعبیه شده، ایده‌آل است و در برابر آسیب‌های جونده مقاومت بالایی دارد.

برای تهیه انواع کابل‌های مسی می‌توانید با فروشگاه سیم و کابل کسری در ارتباط باشید. کارشناسان ما آماده ارائه مشاوره به شما هستند:

  • 09306300732
  • 02136919301
  • 09126596164
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.